top of page

Nana Fordjour (tracklid MAP/DAF) vertelt over het 2e evenement

De afgelopen maand kregen leden van The West Wing de kans om deel te nemen aan een cursus beleid schrijven en om een onderhandelingstraining te volgen. Gedurende het hele jaar organiseert het bestuur van de The West Wing leerzame en leuke activiteiten om de trackleden nuttige skills bij te brengen. Mijn naam is Nana en ik ben lid van track MAP/DAF. Als online eindredacteur van mijn track vertel ik je graag meer over deze activiteiten.

De cursus beleid schrijven werd gegeven door Hugo Klijn van Clingendael. We namen de tijd om dieper in te gaan op de beleidscyclus en leerden hoe het schrijven van beleid meer mag en kan zijn dan slechts het uitwerken van een voorgekauwde opdracht. Daarnaast discussieerde de groep over de publieke rol van een beleidschrijver.

Voor de onderhandelingstraining mochten we Rob Boudewijn van het Europa instituut voor de tweede keer welkom heten. Ondanks dat Rob zijn training normaal gesproken niet online geeft, bleek dit absoluut geen verhindering. Ik onderhandelde – met succes! – over de prijs van een Volkswagen bus en kroop in de huid van Europarlementariër Ioan Mircea Pascu voor multilateraal overleg.

The West Wing bestaat uit een groep kritische denkers die hoopt zo veel impact mogelijk te kunnen maken door middel van het schrijven van een beleidsadvies. Beide trainingen gaven ons niet alleen een kijkje in een specifiek proces, maar hebben ons ook alert gemaakt op valkuilen en ons voorzien van tips. Zo brengen dit soort evenementen ons weer een beetje dichter bij het einddoel.

Ook voor The West Wing brengt het coronavirus de nodige uitdagingen mee. Ondanks dat de activiteiten en nieuwe, online vorm aannemen, wordt steeds geprobeerd het onderste uit de kan te blijven halen. Ben jij benieuwd hoe wij de volgende (online)evenementen ervaren? Of wil je op de hoogte blijven van The West Wing? Volg ons dan op Instagram, Facebook, Twitter of LinkedIn!


foto: Jakob van Vliet

Comments


bottom of page