top of page

Tony de Die (track DIE) vertelt over het 1e evenement van 2020-2021: workshops en expertgesprekken

Komend jaar zet een groep gedreven studenten en young professionals zich in om bij te dragen aan de solidariteit en harmonisatie in het Europese migratiedebat. Mijn naam is Tony, en ik ben dit jaar online eindredacteur bij de track: “Directie Integratie Europa” van The West Wing.


Aangezien The West Wing bestaat uit multidisciplinaire teams, waarin niet iedereen ervaring heeft met het thema of het schrijven van een beleidsadvies is het nuttig en leerzaam om hulp van buitenaf te krijgen. The West Wing biedt deze hulp aan door middel van minimaal vier trainingen die door het jaar worden gegeven. Deze trainingen zijn gericht op het aanleren van nuttige skills en het vergaren van kennis die je helpen bij het schrijven van het beleidsadvies. Daarnaast zijn de trainingen ontzettend interessant.


Uitgerekend op vrijdag 13 november, was onze eerste digitale trainingsdag. Op deze dag hadden de leden van The West Wing de keuze uit een van de volgende drie trainingen: een masterclass Europa, een presentatietraining met de nadruk op storytelling, en een workshop overtuigend presenteren, allen gegeven door experts.


Zelf was ik aanwezig bij de Masterclass Europa, gegeven door Rob Boudewijn van het Europa instituut. Als iemand met een marginale achtergrond in het Europese wetgevingsstelsel was deze training erg handig. Tijdens deze masterclass is ons uitgelegd hoe de Europese Unie is opgebouwd en op wat voor manieren er in Europa gestemd wordt. De training beperkte zich echter niet tot louter wettekstelijke feitelijkheden, ook werden de culturele verschillen tussen de lidstaten van Europa behandelt. Zo worden Nederlanders vaak als bot en kortaf gezien in Brussel.


Daarna had onze track (DIE) een zoom sessie met europarlementariërs Tineke Strik (GL) en Kati Piri (PvdA), die allebei voor hun partij op het migratiedossier zitten. Deze sessie was inhoudelijk zeer leerzaam en maakte voor ons inzichtelijk wat voor beleidsadviezen politiek haalbaar zijn in Brussel en daarbuiten.


Op 23 december hebben we weer een training: deze keer over onderhandelen in Europa, gegeven door Rob Boudewijn. Wederom een erg nuttige training waar we zeker naar uit kijken!


Wil jij meer weten over The West Wing? Of ben je gewoon benieuwd wat we komend jaar nog meer gaan doen? Volg ons dan op instagram, facebook, twitter of linkedin!


Comments


bottom of page