top of page

The West Wing Kick-off 2021!“De Kick-Off was een hele leuke ervaring. Opeens liep ik als student uit Nijmegen daar in het randstedelijke Den Haag op een ministerie rond. De aftrap door professor Koch was verrassend interessant. Vooral vanwege de boodschap en de uitdaging om tegendraads te denken. Het leukste van de dag was voor mij om mijn mede track-leden te ontmoeten met verschillende studieachtergronden en ervaringen. Het werd ook snel duidelijk dat we allemaal echt enthousiast waren om met elkaar aan de slag te gaan.” – Rick Veldheer (Track DAM)

Op 15 oktober 2021 is The West Wing officieel van start gegaan voor het jaar 2021-2022! Samen met een groep enthousiaste en ambitieuze studenten en young professionals gaat The West Wing een jaar lang met vier interessante beleidsvragen aan de slag. Benieuwd naar meer informatie over de vier beleidsvragen? Klik dan hier! De dag begon met een opening, waarbij een groepsfoto werd gemaakt, een korte introductie werd gegeven door het bestuur van The West Wing, en een overzichtje werd geschetst van wat de trackleden te wachten staat in het aankomend jaar. Hierna volgde een interessante presentatie van Chief Science Officer (kennisgezant) Prof. Dr. Dirk-Jan Koch, werkzaam bij de Eenheid Strategisch Advies (ESA) van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ). Hij vertelde onder meer over zijn werk op de Nederlandse ambassade in Kinshasa, zijn PhD en zijn werk als buitengewoon hoogleraar Buitenlandse Handel en Ontwikkelings-samenwerking. Wat hij de trackleden van The West Wing in het bijzonder wilde meegeven? Het belang van dwars te durven denken, kennis van buiten naar binnen brengen en het aanknopen van onverwachte netwerken!“Dwars denken en kritisch blijven werd toegejuicht, mits op een professionele en onderbouwde manier. In de woorden van Dirk-Jan Koch: ‘C'est le ton qui fait la musique’.” - Senne Ebbing ( Track DEU)

“Dirk-Jan Koch activeerde en enthousiasmeerde ons om komend jaar kritisch en ‘out of the box’ te denken bij het werken aan de beleidsvragen, om zo tot een origineel en nuttig beleidsadvies te komen.” – Thijs Uildriks (Track PV NY)

Na een uitgebreide vragenronde, splitsten de tracks zich op om elkaar beter te leren kennen en om met de verschillende betrokken directies en partijen in gesprek te gaan over de verschillende beleidsvragen. Bijvoorbeeld in de track PV NY gaan de leden in samenwerking met de Permanente Vertegenwoordiging bij de VN in New York, zich bezighouden met de vraag hoe het Koninkrijk der Nederlanden het beste zijn positie en inzet op het gebied van 'pandemic preparedness and response' kan vormgeven binnen de Verenigde Naties.

“Wat erg interessant is aan het team van onze track, is het multidisciplinaire karakter. Zo hebben we niet alleen studenten en young professionals in de politieke wetenschap, maar bijvoorbeeld ook in de geneeskunde”. – Thijs Uildriks (Track PV NY)


De komende tijd staat voor de leden vooral in het teken van onderzoek, waarna zij aan het einde van dit kalenderjaar de eerste opzet voor het beleidsadvies in de vorm van een one-pager gaan schrijven. In het nieuwe jaar gaan zij beginnen aan een conceptversie voor het uiteindelijke beleidsadvies.


“Je merkte aan de energie in de zaal dat iedereen er zit om echte impact te maken dit jaar.” - Senne Ebbing (Track DEU)

Deze leuke en nuttige dag werd afgesloten met een gezellige borrel bij Barlow aan het Plein in Den Haag!
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page