top of page

Testimonials The West Wing

In hun testimonials delen voormalige West Wingers hun persoonlijke avonturen. Deze testimonials geven je een inkijkje in de authentieke West Wing-ervaring - van het enthousiasme van nieuwe mogelijkheden tot het zelfvertrouwen dat groeit door het overwinnen van uitdagingen. Ontdek hoe deze verhalen je kunnen inspireren en inzicht kunnen geven in de manier waarop de West Wing bijdraagt aan groei, leiderschap en blijvende vriendschappen.

foto testimonia ww 2.jpeg

Shari Molawi

Track DWH-/DMM 2018-2019

"Als schrijver en presentator bij The West Wing heb ik een ontzettend leuke en leerzame tijd beleefd. Ik heb geleerd hoe beleidsadvies wordt samengesteld, een kijkje mogen nemen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en interessante gesprekken gevoerd met vele ambassadeurs, ngo’s en beleidsmedewerkers. Ik kijk terug op een uitdagend en productief jaar waarin ik vaardigheden op het gebied van beleidsvorming en internationale politiek heb verworven die ik nu tijdens mijn carrière volop gebruik. The West Wing is een unieke kans en raad het iedereen daarom zeker aan!"

Mienke Zwemstra

Track DAF/DIE 2019-2020

“Mijn naam is Mienke en in 2019 begon ik bij de track DAF/DIE van the West Wing. Het was een enorm leerzame ervaring - niet alleen doordat ik veel inhoudelijke kennis heb opgedaan - maar ook omdat ik heel intensief met een groep samenwerkte en hard werkte tot een einddoel waar we trots op waren. Ons beleidsadvies omvatte verschillende sociaal-politieke en militaire thema’s waardoor je steeds werd uitgedaagd en nieuwe informatie leerde. Een kijkje achter de schermen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken was enorm waardevol voor mijn persoonlijke ervaring en toekomstige loopbaan.”

mienke testimonial.JPG
IMG_3564.JPG

Nisha Ilahibaks

Track DVB/EAB 2019-2020

“The West Wing was een ontzettend leuke ervaring om mee te maken. Ik had me aangemeld voor de DVB/EAB en kwam in een groep van 15 man terecht, met verschillende academische achtergronden waarmee er een directe klik was. Naast mijn Master Crisis and Security Management aan Leiden Universiteit en werk als Financial Economic Crime Analist bij de ABN AMRO was het werken bij de West Wing druk, maar heel goed te doen doordat het bestuur vooraf zorgt voor een vaste jaarplanning en de tracksessies om de week in de avond plaatsvinden. Hierdoor had ik ook nog genoeg tijd voor mijn eigen sociale leven. Daarnaast was het echt een leuke ervaring om samen met je team te brainstormen over de beleidsvraag, interessante gesprekken te voeren met relevante personen en bedrijven, de buitenlandtrip en natuurlijk gezellig borrelen! Ik zou persoonlijk iedereen aanraden om deel te nemen aan The West Wing. Het is een ongelofelijke leerzame ervaring, een kans om een kijkje te nemen in de keuken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en er leuke contacten er aan over te houden!”

Olivier Herlé

Track DWH 2019-2020

“Wat mij het meest opviel gedurende mijn tijd bij The West Wing, en wat ik het meest waardeerde aan afgelopen jaar, was de manier waarop je met professionals in contact komt. Je komt achter deuren die normaal gesloten blijven en je wordt achter die deur serieus tegemoet getreden, omdat de input die jij genereert waardevol is voor het ministerie. Ook andere partijen dragen daar graag aan bij omdat ze zo hun eigen visie kunnen verspreiden. Dat vergt natuurlijk wel enig inzicht in je actoren, maar dat leer je zeker gedurende het jaar. Daarnaast komt voor mij erbij dat ik via mijn studie Technische Bestuurskunde niet veel te maken heb met de wereld van buitenlandse politiek. Omdat ik daar echter wel interesse in heb, was voor mij The West Wing ideaal om mezelf daarover breder te informeren.”

608577e3-5e22-4d8f-9c65-d260b46a59f0.JPG
zoe testimonial.jpeg

Zoe Boven

Track JAK/DIO 2020-2021

“Diplomaten, ondernemers, onderzoekers en andere experts interviewen, een kijkje in de keuken bij Buitenlandse Zaken, en leren hoe beleid tot stand komt: het West Wing-jaar was een (digitaal) avontuur! Samen met elf mede-West Wingers heb ik mij bezig gehouden met het vraagstuk hoe internationaal handelsbeleid tussen Nederland en Indonesië verenigd kan worden met de Sustainable Development Goals (SDGs). Het onderwerp begrijpen en afbakenen, creatieve oplossingen bedenken en deze op een prikkelende manier opschrijven was een uitdagend en interessant proces – vooral dankzij de verschillende studieachtergronden die werden vertegenwoordigd in onze groep. Het door onze track geschreven beleidsadvies, helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken met een frisse blik naar dit belangrijke onderwerp te kijken en het is bijzonder om daaraan bij te hebben gedragen. The West Wing is een aanrader voor elke liefhebber van internationale politiek!”

bottom of page