top of page

Deelnemen aan
The West Wing

Lidmaatschap

en selectie

De aanmeldingen voor 2022/2023 zijn gesloten! De volgende ronde om je aan te melden als tracklid zal in september 2023 plaatsvinden.

 

Onderstaand vind je globale informatie over lidmaatschap van The West Wing. Deze informatie is aan verandering onderhevig en daarom onder voorbehoud. 

IMG_3451.JPG

Hoe ziet een West Wing-jaar eruit?

De hoofdactiviteiten van een West Wing-jaar bestaan uit (tweewekelijkse) brainstormsessies en (maandelijkse) activiteiten. De brainstormsessies vinden om de week op de dinsdagavond plaats van 19:00 tot 21:00. De maandelijkse activiteit wordt vaak op vrijdag gepland, en duurt over het algemeen een dagdeel. Tijdens de tweewekelijkse sessies discussiëren de trackleden over het gekregen vraagstuk en wordt er toegewerkt naar de publicatie van het beleidsadvies. Omdat The West Wing innovatieve ideeën probeert te vinden op vaak complexe problemen in internationaal beleid, is samen brainstormen een groot onderdeel van deze sessies. De maandelijks activiteiten variëren van inhoudelijke gesprekken met experts en het bezoeken van relevante instituties tot het aanleren van bepaalde skills zoals presenteren of schrijven.

Uiteraard hopen wij dat deze bijeenkomsten voor aankomend jaar weer fysiek plaats kunnen vinden (zij het met de veiligheidsmaatregelen in acht nemend). Mocht dit niet het geval zijn, dan worden er (zoals afgelopen jaar) digitale oplossingen bedacht.

Jaarplanning

99037607-F016-4FD1-9C55-F3196BC3AE13.PNG

Na het afronden van de selectie in september zullen de denktank-leden in oktober van start gaan met het schrijven van het beleidsadvies. Grofweg loopt een West Wing-jaar van oktober tot en met mei. Benieuwd naar de jaarplanning van 2022/2023? Klik dan op de afbeelding links! 

bottom of page