top of page
1 2.jpg

Wil jij komend jaar aan het roer staan van The West Wing, dé jongerendenktank van het ministerie van Buitenlandse Zaken?

Voor het collegejaar 2023-2024 zijn wij opzoek naar een nieuw bestuur voor The West Wing! Wil jij de stem van jongeren vertegenwoordigen in het Nederlands buitenlandbeleid en bestuurservaring opdoen in een tof en uitdagend jaar? Zit jij in de laatste fase van je studie of ben je net aan het werk? Beschik jij over professionele Nederlandse schrijf en spreekvaardigheid? Ben jij circa 16 uur per week beschikbaar en in staat om wekelijks naar Den Haag te reizen? Lees dan snel verder!

Wij zijn opzoek naar zeven enthousiaste bestuursleden die zich een jaar lang willen inzetten voor The West Wing. Als bestuur van deze jongerendenktank krijg je een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het bestuur bestaat uit verschillende functies: Voorzitter, Vicevoorzitter & Commissaris Interne Zaken, Commissaris Externe Zaken en vier Trackleiders.

Functies & Taken

Voorzitter:

 • Je fungeert als gezicht van The West Wing. Daarmee ben je ook het eerste contact voor Buitenlandse Zaken en externe partijen. Daarbij ben je eindverantwoordelijk voor het werk van de denktank en verantwoordelijk voor de lange termijn strategie, en verdere ontwikkeling van het bestuur en de denktank.

 • Jij zorgt dat het gehele bestuur op de hoogte is wat er speelt, je maakt de agenda’s voor de vergaderingen en zit de vergaderingen voor. 

 • Jij zorgt ervoor dat je geregeld contact hebt met Buitenlandse Zaken, bijvoorbeeld door een maandelijkse bila, om de uitdagingen en de stand van zaken te bespreken.

 • Daarnaast zorg jij er samen voor met de Commissaris Interne en Externe zaken dat alle neven activiteiten worden geregeld en neemt hierin de coordinatie op je. Zaken waar je hierbij aan kunt denken zijn de ambassadeursconferentie, de strategische dagen, het aanmelden van de gehele denktank voor evenementen op Buitenlandse Zaken en het reserveren van zaaltjes. 

 • Ook met jij het aanspreekpunt voor de Advies Raad en is het jouw verantwoordelijkheid de driejaarlijkse meetings in te plannen en voor te zitten en de Advies Raad te consulteren indien er lastige kwesties zich voordoen.

Vicevoorzitter & Commissaris Interne Zaken

 • Je beheert de financiën van TWW. Dit houdt in dat je het budget beheert, de declaraties en facturen indient, maar ook zorgt dat het ministerie in de loop wordt gehouden en de uitgaven goedkeurt. 

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de trackleiders voor praktische zaken en kan fungeren als de rechterhand van de voorzitter bij vergaderingen met Buitenlandse Zaken. 

 • Tijdens de vergaderingen notuleer je en zorg je voor goede vastlegging. Het is jouw verantwoordelijkheid de actielijst bij te houden. 

 • Je zorgt er samen met de Voorzitter (en Commissaris Externe Zaken) voor dat alle (interne) TWW-gerelateerde evenementen en activiteiten georganiseerd worden en hierin neem je de coördinatie op je. Voorbeelden van evenementen zijn de trainingen die georganiseerd worden, de kick-off en de wrap-up van het TWW jaar, de strategische dagen van BZ, de Brusselreis en de ambassadeursconferentie. 

 • Je bent het aanspreekpunt voor de Alumniraad. Via vergaderingen en (mail)contact stuur je de raad aan om het alumninetwerk up-to-date en actief te houden volgens de wensen van jouw bestuur.

Commissaris Externe Zaken

 • Je bent verantwoordelijk voor de social media en promotie. Je update de website, coördineert het schrijven van de verslagen van The West Wing evenementen en trainingen en zorgt ervoor dat The West Wing zichtbaar blijft op social media.

 • Je bent verantwoordelijk voor The West Wing- publicaties. Je faciliteert en coördineert trackleden bij het schrijven van interessante publicaties, bijvoorbeeld over het onderwerp jongerenparticipatie.

 • Je bent verantwoordelijk voor de externe communicatie en samenwerkingen. Dat houdt in dat je reageert op vragen die binnenkomen op de website, maar ook samenwerkingen met andere (jongeren)organisaties opzet. 

 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van de buitenlandreis. Je regelt de gehele reis: van hostel en restaurant tot het inhoudelijke programma.

Trackleider (4x)

 • Als trackleider ben je de koppeling tussen de directie of buitenlandse post van het Ministerie, het bestuur en de denktankleden. Je verzorgt de communicatie tussen deze partijen en zorgt ervoor dat de stem van de jongeren vertegenwoordigd wordt. 

 • Je overziet en faciliteert het denk- en schrijfproces binnen de projectgroep. Zowel op de lange termijn als tijdens de tweewekelijkse tracksessies.

 • Je faciliteert en ondersteunt denktankleden in hun persoonlijke ontwikkeling. 

 • Je bent eindverantwoordelijk voor de gang van zaken in je track en het organiseren van eventuele sociale activiteiten met je track. 

 • Als trackleider help je ook mee met het organiseren van TWW-brede activiteiten samen met de andere bestuursleden.

 • Samen met de andere trackleiders bespreek je de voortgang van de tracks en deel je onderling tips en ervaringen.

Functies & Taken

Informatieavond

Op donderdag 20 april, om 18:30 uur, is er een online informatieavond. Hier krijg je meer informatie over The West Wing, hoe een bestuursjaar eruit ziet en de verschillende functies. Heb je nog vragen of twijfel je nog over aanmelden? Geef je dan hier op voor de informatieavond!

Informatieavond

Meld je hier aan voor een bestuursfunctie bij The West Wing!

Aanmeldformulier Bestuur 2023-2024
bottom of page