top of page

Een jaar bij The West Wing

Voor het West Wing-jaar 2022-2023 (oktober t/m mei), is The West Wing op zoek naar enthousiaste, nieuwe leden die zich een jaar lang vrijwillig willen inzetten om mee te schrijven aan één van de vier beleidsvragen gesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken!

 

Heb jij een passie voor alles wat te maken heeft met het internationale speelveld? Houd je ervan om complexe vraagstukken op te lossen? Kun je goed samenwerken én ben je bereid je een jaar lang inzetten om een origineel, creatief en bruikbaar beleidsadvies aan het ministerie te leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De aanmeldingen voor het West Wing-jaar 2022-2023 zijn gesloten!

Aanmeldfomulier

Waar zijn wij naar op zoek?

Voor het West Wing-jaar 2022-2023 zoeken wij voor elk van de 4 tracks, 12 nieuwe trackleden! Ben jij een student of young professional (tot 30 jaar) en ben je bereid je tussen de 6-8 uur per week in te zetten voor The West Wing, evenals om de 2 weken naar Den Haag te reizen? Lees dan verder!

  • Enthousiasme voor Nederlands buitenlandbeleid: het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft jaarlijks The West Wing de opdracht om met creatieve en onbevangen ideeën te komen voor haar beleid middels prikkelende adviezen. Zit jij vol enthousiasme om hier aan bij te dragen?

  • Creatief, proactief en kritisch: als lid van een jongerendenktank moet je creatief en kritisch zijn over complexe vraagstukken en oplossingen! Durf jij je stem te laten horen?

  • Samenwerken: functioneer jij goed in een groep? Met 12 anderen met verschillende talenten en diverse achtergronden werk je een jaar lang samen! Kun jij goed je mening uiten, maar ook goed naar anderen luisteren? Ben je georganiseerd, kun je goed pannen en houd je je aan deadlines?  

 

  • Brede maatschappelijke betrokkenheid: The West Wing wil graag de verbinding slaan met alle jongeren in Nederland, om zo echt de stem van jongeren in het buitenlandbeleid te vertegenwoordigen. Heb jij hier ideeën voor en zorg jij naast het meeschrijven aan het beleidsadvies, dat The West Wing in verbinding staat met de samenleving? Denk bijvoorbeeld aan The West Wing Publicaties, co-organiseren van activiteiten/evenementen en het aanleveren van relevante en interessante social media content!

Waar zal je gedurende het jaar mee bezig zijn?

The West Wing is in het leven geroepen met als doel om jongeren te betrekken bij de vorming van het buitenlandbeleid. Elk jaar doen verschillende directies mee, zodat leden inzicht krijgen in verschillende regio’s en thema’s van het buitenlandbeleid. In aankomend West Wing-jaar zullen beleidsvragen gesteld worden door de volgende directies: Directie Multilaterale Instellingen en Mensenrechten (DMM), Directie Europa (DEU), de ambassade in Brazilië en de ambassade in Nairobi.

b7e5479d0b74a3b9867750ceb7f6867398275de7.png

Directie Multilaterale Instellingen en Mensenrechten  (DMM)

building-79221_1920.jpg

Directie Europa (DEU)

Brazilië-blog.jpeg

Ambassade in Brazilië

A_seamless_Kenya_____Netherlands_flower_chain.jpeg

Ambassade in Nairobi

Waar zijn wij naar opzoek?

De jaarplanning van het West Wing-jaar 2022-2023 is bekend!

Disclaimer: data zijn onder voorbehoud en kunnen nog worden aangepast.
Jaarplanning 20222023.png

Aanmelden

De aanmeldingsprocedure voor het West Wing-jaar 2022-2023 zal bestaan uit twee verschillende rondes. De eerste ronde is de brievenselectie waarin we je vragen, naast je CV, een vragenformulier in te vullen met vragen over je motivatie en welke track jouw voorkeur heeft. De deadline voor de aanmeldingen is zaterdag 14 september 23:59 uur

 

Indien je op basis van je motivatiebrief en CV wordt geselecteerd nodigen we je uit voor de selectiedag. Deze zal fysiek plaatsvinden op 23 september 2022 op het ministerie van Buitenlandse Zaken. De exacte tijden zullen op een later moment bekend worden gemaakt. 

 

Digitale informatieavond

Op de informatieavond kun je meer te weten komen over The West Wing, de tracks van dit jaar en de activiteiten! Net zoals vorig jaar zal de informatieavond dit jaar weer digitaal plaatsvinden op 6 september 2022

Heb je de informatieavond gemist en wil je meer weten over hoe een West Wing-jaar eruit ziet? Bekijk dan hier de slides van de informatieavond!

The West Wing hecht waarde aan diversiteit en inclusie. Werken in divers samengestelde groepen maakt ons  effectiever, innovatiever en het werk leuker. Iedereen wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Aanmeldprocedure
Informatiavond
bottom of page