Een jaar bij The West Wing

De aanmeldingen voor het West Wing-jaar 2021-2022 zijn gesloten!

Voor het West Wing-jaar 2021-2022 (grofweg oktober t/m mei), is The West Wing op zoek naar nieuwe enthousiaste leden die zich een jaar lang vrijwillig willen inzetten om mee te schrijven aan één van de vier beleidsvragen gesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken!

 

Heb jij een passie voor alles wat te maken heeft met het internationale speelveld, houd je van complexe vraagstukken, kun je goed samenwerken en wil jij je een jaar lang inzetten om een origineel, creatief en bruikbaar beleidsadvies aan het ministerie te leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar zijn wij naar op zoek?

Voor het West Wing-jaar 2021-2022 zoeken wij voor elk van de 4 tracks, 12 nieuwe trackleden! Ben jij een young professional of student, niet ouder dan 30 jaar, en ben je bereid je tussen de 6-8 uur per week in te zetten voor The West Wing, evenals om de 2 weken naar Den Haag te reizen? Lees dan verder!

  • Enthousiasme voor Nederlands buitenlandbeleid: het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft jaarlijks The West Wing de opdracht om met creatieve en onbevangen ideeën te komen voor haar beleid middels prikkelende adviezen. Zit jij vol enthousiasme om hier aan bij te dragen?

  • Creatief, proactief en kritisch: als lid van een jongerendenktank moet je creatief en kritisch zijn over complexe vraagstukken en oplossingen! Durf jij je stem te laten horen?

  • Samenwerken: functioneer jij goed in een groep? Met 12 anderen met verschillende talenten en diverse achtergronden werk je een jaar lang samen! Kun jij goed je mening uiten, maar ook goed naar anderen luisteren? Ben je georganiseerd, kun je goed pannen en houd je je aan deadlines?  

 

  • Brede maatschappelijke betrokkenheid: The West Wing wil graag de verbinding slaan met alle jongeren in Nederland, om zo echt de stem van jongeren in het buitenlandbeleid te vertegenwoordigen. Heb jij hier ideeën voor en zorg jij naast het meeschrijven aan het beleidsadvies, dat The West Wing in verbinding staat met de samenleving? Denk bijvoorbeeld aan The West Wing Publicaties, co-organiseren van activiteiten/evenementen en het aanleveren van relevante en interessante social media content!

Waar zal je gedurende het jaar mee bezig zijn?

The West Wing is in het leven geroepen met als doel om jongeren te betrekken bij de vorming van het buitenlandbeleid. Elk jaar doen verschillende directies mee, zodat leden inzicht krijgen in verschillende regio’s en thema’s van het buitenlandbeleid. In aankomend West Wing-jaar zullen beleidsvragen gesteld worden door de volgende directies:  Directie Duurzame Economische Ontwikkeling (DDE), de Directie Europa (DEU), de Directie Noord-Afrika en Midden-Oosten (DAM) en de Permanente Vertegenwoordiging VN, New York (PV NY).

digitalisering.jpeg

Directie Duurzame Economische Ontwikkeling (DDE)

building-79221_1920.jpg

Directie Europa (DEU)

dollars-517113_1920.jpg

Directie Noord-Afrika en Midden-Oosten (DAM)

people-5592232_1920.jpg

Permanente Vertegenwoordiging VN, New York (PV NY)

Aanmelden

De aanmeldingsprocedure voor het West Wing-jaar 2021-2022 zal bestaan uit twee verschillende rondes. De eerste ronde is de brievenselectie waarin we graag, naast je CV, een motivatiebrief ontvangen van maximaal 1 A4. Geef in de brief ook aan welke track jouw voorkeur heeft (eerste en tweede voorkeur). Tevens ontvangen wij graag in een apart document in maximaal 250 woorden jouw antwoord op de volgende vraag: Welk onderwerp van het buitenlandbeleid zou jij willen aanbrengen bij The  West Wing en waarom? Dit mag dus alles zijn wat jij interessant en passend vindt. De deadline voor aanmeldingen is zondag 12 september

 

Indien je op basis van je motivatiebrief en CV wordt geselecteerd nodigen we je uit voor de selectiedag. Deze zal fysiek plaatsvinden op 1 oktober 2021 op het ministerie van Buitenlandse Zaken. De selectie zal 1,5 uur in beslag nemen en zal, vanzelfsprekend, volledig conform de RIVM-richtlijnen zijn. De exacte tijden zullen op een later moment bekend worden gemaakt. 

 

Ben je uitgekozen voor de selectiedag maar heb je (lichte) verkoudheidsklachten zoals een loopneus, keelpijn of hoesten? Kom dan onder geen omstandigheden naar het ministerie! Contacteer ons bij gezondheidsklachten om de mogelijkheden te bespreken.

Digitale informatieavond

Op de informatieavond kun je meer te weten komen over The West Wing, de tracks van dit jaar en de activiteiten! Net zoals vorig jaar zal de informatieavond dit jaar weer digitaal plaatsvinden op 7 september 2021

The West Wing en COVID-19

Interactieve brainstormsessies met medetrackleden dragen in hoge mate bij aan de kwaliteit van een West Wing-jaar. Om deze reden is er gekozen om de meeste West Wing activiteiten fysiek te laten plaatsvinden. Met de huidige maatregelen betekent dit dat de tweewekelijkse brainstormsessies, conform de RIVM-richtlijnen, waarschijnlijk op de gebruikelijke manier zullen plaatsvinden in het centrum van Den Haag.

The West Wing hecht waarde aan diversiteit en inclusie. Werken in divers samengestelde groepen maakt ons  effectiever, innovatiever en het werk leuker. Iedereen wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.