Deelnemen aan
The West Wing

Lidmaatschap

en selectie

Vanaf september 2022 zal de selectie voor het West Wing-jaar 2022/2023 van start gaan. De aanmeldingen voor 2021/2022 zijn tot die tijd gesloten!

 

Onderstaand vind je globale informatie over lidmaatschap van The West Wing. Deze informatie is aan verandering onderhevig en daarom onder voorbehoud. 

IMG_3451.JPG

Hoe ziet een West Wing-jaar eruit?

De hoofdactiviteiten van een West Wing-jaar bestaan uit (tweewekelijkse) brainstormsessies en (maandelijkse) activiteiten. De brainstormsessies vinden om de week op de dinsdagavond plaats van 19:00 tot 21:00. De maandelijkse activiteit wordt vaak op vrijdag gepland, en duurt over het algemeen een dagdeel. Tijdens de tweewekelijkse sessies discussiëren de trackleden over het gekregen vraagstuk en wordt er toegewerkt naar de publicatie van het beleidsadvies. Omdat The West Wing innovatieve ideeën probeert te vinden op vaak complexe problemen in internationaal beleid, is samen brainstormen een groot onderdeel van deze sessies. De maandelijks activiteiten variëren van inhoudelijke gesprekken met experts en het bezoeken van relevante instituties tot het aanleren van bepaalde skills zoals presenteren of schrijven.

Uiteraard hopen wij dat deze bijeenkomsten voor aankomend jaar weer fysiek plaats kunnen vinden (zij het met de veiligheidsmaatregelen in acht nemend). Mocht dit niet het geval zijn, dan worden er (zoals afgelopen jaar) digitale oplossingen bedacht.

Jaarplanning

jaarplanning versie22_8.jpg

Na het afronden van de selectie in september zullen de denktankleden in oktober van start gaan met het schrijven van het beleidsadvies. Grofweg loopt een West Wing-jaar tot half mei. Benieuwd naar de jaarplanning van 2021/2022? Klik dan op de afbeelding links!