Deelnemen aan

The West Wing

Lidmaatschap

en selectie

Vanaf september 2021 zal de selectie voor het West Wing-jaar 2021/2022 van start gaan. Omstreeks half augustus zal er op deze website meer informatie worden gepubliceerd over aanmelding en selectie. Onderstaand vind je globale informatie over lidmaatschap van The West Wing. Deze informatie is aan verandering onderhevig en daarom onder voorbehoud. 

IMG_3451.JPG

Hoe ziet een West Wing-jaar eruit?

De hoofdactiviteiten van een West Wing-jaar bestaan uit (tweewekelijkse) brainstormsessies en (maandelijkse) activiteiten. De brainstormsessies vinden om de week op de dinsdagavond plaats van 19:00 tot 21:00. De maandelijkse activiteit wordt vaak op vrijdag gepland, en duurt over het algemeen een dagdeel. Tijdens de tweewekelijkse sessies discussiëren de trackleden over het gekregen vraagstuk en wordt er toegewerkt naar de publicatie van het beleidsadvies. Omdat The West Wing innovatieve ideeën probeert te vinden op vaak complexe problemen in internationaal beleid, is samen brainstormen een groot onderdeel van deze sessies. De maandelijks activiteiten variëren van inhoudelijke gesprekken met experts en het bezoeken van relevante instituties tot het aanleren van bepaalde skills zoals presenteren of schrijven.

Jaarplanning

Na het afronden van de selectie in september zullen de denktankleden in oktober van start gaan met het schrijven van het beleidsadvies. Grofweg loopt een West Wing-jaar tot half mei. De jaarplanning van het West-Wing jaar 2021/2022 is nog niet bekend. Benieuwd naar de jaarplanning van 2020/2021? Kijk dan hier.