Wat is The West Wing?

Wat is The West Wing?

The West Wing is de officiële jongerendenktank van én voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Als jongerendenktank geven we het ministerie advies op verschillende gebieden van het buitenlandbeleid.

 

Opgericht in 2015, is The West Wing de afgelopen jaren enorm gegroeid. Wat begon als een denktank voor de Directie Westelijke Halfrond, vandaar ook de naam The West Wing, is inmiddels uitgegroeid tot een denktank voor het gehele ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook werken we inmiddels met andere ministeries en organisaties samen. The West Wing bestaat uit een zorgvuldig geselecteerde groep van ongeveer 50 young professionals en (master) studenten met verschillende studieachtergronden. Ieder jaar zet een nieuwe groep leden zich een jaar lang vrijwillig in om de stem van de jonge generatie te laten horen in het Nederlandse buitenlandbeleid.  Meer over The West Wing is te zien in de video aan de linkerzijde van de pagina!

Waarom is The West Wing belangrijk voor het ministerie van Buitenlandse Zaken?

Door The West Wing te betrekken bij het ontwikkelen van beleid, krijgen jongeren enerzijds een kijkje in de keuken van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Anderzijds vormt The West Wing een manier om de interactie tussen jonge academici, young professionals en medewerkers van het Ministerie te bevorderen.

 

De inzichten en adviezen van West Wing-leden zijn erg waardevol voor het ministerie: ideeën zijn vaak creatief en innovatief. The West Wing is uniek omdat haar leden een frisse blik geven op zaken waar beleidsmakers dagelijks mee bezig zijn.

Waarom is The West Wing belangrijk voor jongeren? 

Als lid van The West Wing ben je een jaar lang intensief betrokken bij het maken van beleid. En dat betekent: ‘out of the box’ denken tijdens brainstormsessies, literatuur en rapporten bestuderen en in gesprek gaan met beleids-

medewerkers van het ministerie. Ook nemen we deel aan evenementen en bezoeken we externe organisaties om zo tot inspirerende nieuwe ideeën te komen.

 

Actief betrokken zijn bij The West Wing is een ontzettend leuke, maar vooral leerzame en uitdagende ervaring. Het biedt je een kans je actief in te zetten voor de wereld om je heen en de visie van jongeren aan het ministerie voor te leggen. 

Meer over lidmaatschap van the West Wing vind je hier.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020-2021 The West Wing

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Rijnstraat 8, Den Haag