Testimonia

Hoe is het om een jaar aan The West Wing deel te nemen?

Hieronder vind je testimonia van verschillende oud-leden van The West Wing in verschillende tracks en functies. Lees hun verhalen en kom erachter of deelnemen aan The West Wing iets voor jou is!

Shari Molawi, schrijver bij de DWH-/DMM-track 2018-2019

foto testimonia ww 2.jpeg

"Als schrijver en presentator bij The West Wing heb ik een ontzettend leuke en leerzame tijd beleefd. Ik heb geleerd hoe beleidsadvies wordt samengesteld, een kijkje mogen nemen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en interessante gesprekken gevoerd met vele ambassadeurs, ngo’s en beleidsmedewerkers. Ik kijk terug op een uitdagend en productief jaar waarin ik vaardigheden op het gebied van beleidsvorming en internationale politiek heb verworven die ik nu tijdens mijn carrière volop gebruik. The West Wing is een unieke kans en raad het iedereen daarom zeker aan!"

Amerens Jongsma, activiteitenorganisator bij de DDE-/DSO-track 2018-2019

"Toen ons jaar bij The West Wing van start ging, was ik vooral geïnteresseerd in het opdoen van een ervaring in het schrijven van een beleidsadvies en de praktische uitdagingen die daarbij komen kijken, zoals het afbakenen van het onderwerp met consensus in een grote diverse groep. Uiteindelijk heb ik vooral ontzettend veel geleerd van de andere West wingers en experts die we spraken over de Future of Work en een uniek kijkje in de diplomatieke wereld gehad. Onze track heeft geprobeerd de Future of Work en de bijbehorende complexe, technologische ontwikkelingen in kaart te brengen en als een kans te zien om de ongelijkheid in Ethiopië, en uiteindelijk de wereld, tegen te gaan. Het heeft me doen realiseren hoeveel meer werk er aan de winkel is om dit belangrijke thema op de kaart te zetten en hoe belangrijk de rol van Nederland hierin kan zijn. The West Wing en ons beleidsadvies hebben daarbij zeker een stap in de goede richting gezet!"

Sander Mulder, eindredacteur bij de DWH/DMM-track 2018-2019. Thans voorzitter van The West Wing 2019-2020.

"The West Wing bood mij een uniek kijkje in de keuken van het Nederlandse veiligheidsbeleid. Toen ik me aanmeldde had ik niet verwacht zoveel experts, beleidsmakers en andere betrokken partijen te ontmoeten. Als student krijg je niet snel de kans om in zo’n korte tijd een collegetour met minister Sigrid Kaag bij te wonen, een bezoek te brengen aan de Amerikaanse ambassade én in discussie te gaan met meer dan tien ambassadeurs (waaronder de permanente vertegenwoordigingen in New York en Genève!)."

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020-2021 The West Wing

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Rijnstraat 8, Den Haag