Terugblik op de Kick Off 2019

Bijgewerkt: 26 nov 2019

door Kelly de Jong tracklid van DVB/EAB


"Vrijdag 11 oktober ging het West Wingjaar officieel van start tijdens de Kick Off! Na de selectiedag zijn de leden van de beleidstracks geselecteerd op basis van hun sollicitatie en presentatie tijdens de selectiedag. Tijdens de Kick Off waren de vier beleidstracks compleet en het was tijd om elkaar en het bestuur beter te leren kennen, en te weten te komen wat een jaar lang The West Wing precies inhoudt.

Kennisgezant van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Dirk-Jan Koch, vertelde over zijn ervaringen op posten en bracht de nieuwe West Wing-leden bij wat zij toe kunnen voegen als jongerendenktank: ‘’durf dwars te denken’’! Ook kwam oud-deelneemster Inge Getkate vertellen over haar ervaringen met The West Wing en adviezen voor nieuwe leden. Daarna was het tijd dat de verschillende tracks in gesprek gingen met de beleidsdirecties die hun beleidsvraag hadden opgesteld: wat zijn belangrijke onderdelen van de vraag en waar moet op worden gelet?

Ook konden wij, de trackleden, vragen stellen: essentieel om onze beleidsvraag te doorgronden en een idee te krijgen welke richting we op kunnen gaan. Daarna was het tijd voor het informele deel van de dag: de leden in jouw beleidstrack leren kennen. Door middel van wc-rollen was het de bedoeling wat over onszelf te vertellen (één velletje papier betekent één ding vertellen over jezelf). De West Wing-leden leerden elkaar kennen tijdens 'Over de streep' met soms ietwat confronterende vragen. Verder moesten we in groepsverband de ideale samenleving van 2030 schetsen. Mijn groepje zag een wereld voor zich met een andere Amerikaanse president, waarin we zorgen voor een beter klimaat, dierenwelzijn én ons leven heel anders kunnen indelen door nieuwe technologische snufjes. Kortom: met deze ideale en uiteenlopende toekomstbeelden gaan de beleidstracks in de beleidsadviezen dit jaar aan de slag, stay tuned!"85 keer bekeken0 reacties
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020-2021 The West Wing

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Rijnstraat 8, Den Haag