The West Wing zoekt een nieuw bestuur!

Wil jij aan het roer staan van de jongerendenktank van het ministerie van Buitenlandse Zaken? De stem van jongeren in het Nederlands buitenlandbeleid organiseren en vertolken? Bestuurservaring opdoen in een tof en uitdagend jaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

Voor het collegejaar 2020-2021 zoeken wij zes enthousiaste bestuursleden. Zit jij in de laatste fase van je studie (hbo/wo) of net aan het werk? Ben jij circa 15 uur per week beschikbaar en in staat om wekelijks naar Den Haag te reizen? Lees dan snel of jij je herkent in onderstaande vacature!

 

Waar zijn wij naar op zoek?

 • Enthousiasme voor Nederlands buitenlandbeleid: Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft jaarlijks The West Wing de opdracht om met creatieve en onbevangen ideeën te komen voor haar beleid middels prikkelende adviezen. Zit jij vol enthousiasme om dit in goede banen te leiden, te begeleiden en het contact met het ministerie hierover te onderhouden?

 • Creatief, proactief en kritisch: Als bestuur van een jongerendenktank moet je creatief en kritisch zijn over alle aspecten van de denktank, van de organisatie tot de uiteindelijke adviezen. Heb jij creatieve ideeën over hoe de stem van jongeren beter kan worden vertegenwoordigd in het buitenlandbeleid? Durf jij het initiatief te nemen om interessante evenementen en relevante bezoeken te organiseren?

 • Leiderschap en samenwerken: aan het hoofd staan van een denktank en een projectgroep vergt leiderschapskwaliteiten en iemand die goed kan samenwerken. Kun jij goed organiseren en plannen, houd jij van begeleiden en coachen en functioneer jij goed in groepen?

 • Brede maatschappelijke betrokkenheid: The West Wing wil graag de verbinding slaan met alle jongeren in Nederland, om zo echt de stem van jongeren in het buitenlandbeleid te vertegenwoordigen. Heb jij hier ideeën voor en zorg jij dat The West Wing in verbinding staat met de samenleving?

 

Wat zijn de taken van een bestuur zoal?

 • Het organiseren en begeleiden van evenementen: van de ambassadeursconferentie tot een jaarlijkse buitenlandtrip. Er zijn verschillende evenementen door het jaar heen die je als bestuur organiseert. 

 • Communicatie naar leden, externe organisaties en andere geïnteresseerden via mail en sociale media.

 • Contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken: het bestuur werkt nauw samen met het ministerie op het gebied van communicatie, organisatie en financiën.

 • Het begeleiden van projectgroepen: tweewekelijkse vergaderingen met de projectgroepen, van eerste brainstorm tot uiteindelijke presentatie van het advies. Het bestuur leidt dit in goede banen, verdeelt de taken en haalt het maximale uit de denktankleden.

 • Het regelen van bezoeken en ontmoetingen voor de adviezen met relevante experts.

 • Het onderhouden van een alumninetwerk: The West Wing is nog vrij jong - pas vijf jaar oud - maar afgelopen jaar is er een alumninetwerk van start gegaan om het contact onder alumni en tussen alumni en leden te bevorderen.

 • Wekelijkse vergaderingen met het bestuur waarin de voortgang van de adviezen, evenementen en nieuwe projecten worden besproken. 

 

Bovenstaande taken kunnen verschillen per bestuurslid. De precieze taken per bestuurslid worden tijdens de sollicitatieprocedure en bestuursoverdracht verdeeld. Er is zeker ruimte voor nieuwe ideeën voor The West Wing, dit zien we zelfs graag! 

 

Kortom, geloof jij in onze missie, en ben je bereid om je een jaar lang in te zetten voor The West Wing? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie! Stuur je motivatiebrief (maximaal 1 A4) en cv uiterlijk 10 mei op naar commissie@thewestwing.nl.

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black Instagram Icon

© 2020-2021 The West Wing

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Rijnstraat 8, Den Haag