The West Wing is dé jongerendenktank van én voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Als lid van The West Wing werk je een jaar lang aan een uitdagende beleidsvraag, met als einddoel een kwalitatief hoogstaand beleidsvoorstel te presenteren op het ministerie. Een jaar van de West Wing volgt een collegejaar, grofweg van september tot en met mei en je kunt lid worden als je (master)student of young professional bent. 

 

Gedurende het West Wing-jaar krijgen leden een kijkje in de keuken van BZ en  werken ze samen met jonge academici, young professionals en medewerkers van het ministerie aan beleid. Het out of the box-denken van The West Wing-leden tijdens tracksessies leidt vaak tot creatieve en innovatieve beleidsvoorstellen.

Hier kun je zien welke tracks aankomend jaar aan welke beleidsvragen gaan werken. We proberen diverse tracks samen te stellen, dus aanmelden met iedere studie- en of werkachtergrond is mogelijk! Als je je aanmeldt voor the West Wing kun je reeds jouw interesse kenbaar maken voor de track die jou het beste ligt. Let wel op dat we een zekere mate van toewijding vragen, wat onder andere inhoudt dat je zes tot acht uur per week besteedt aan The West Wing.

Hoe ziet het selectieproces er grofweg uit? Om duidelijker te maken wat the West Wing inhoudt en waar wij ons het aankomende jaar mee bezig gaan houden, is er op 16 september een informatieavond. Vanaf 1 september is het mogelijk je aan te melden voor de West Wing 2019-2020. Nadat jij je motivatiebrief en CV hebt opgestuurd, nodigen wij een aantal uit voor de selectiedag op 2 oktober. In samenwerking met het ministerie selecteren we per track zo'n 15 deelnemers.

Op maandagavond 16 september organiseren wij een informatieavond waar je meer te weten kunt komen over wat een jaar bij The West Wing inhoudt, waar de tracks zich mee bezig gaan houden en praktische informatie. Aanmelden is verplicht, zie het Facebookevenement voor meer informatie. Meer over belangrijke data vind je hier

 

 

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019-2020 the West Wing

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Rijnstraat 8, Den Haag