top of page

Een jaar bij The West Wing

Voor het West Wing jaar 2023-2024 (oktober t/m mei) is The West Wing op zoek naar enthousiaste, nieuwe leden die zich een jaar lang vrijwillig willen inzetten om mee te schrijven aan één van de vier beleidsvragen gesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken!

Heb jij een passie voor alles wat te maken heeft met het internationale speelveld? Houd je ervan om complexe vraagstukken op te lossen? Kun je goed samenwerken én ben je bereid om je een jaar lang in te zetten om een origineel, creatief en bruikbaar beleidsadvies aan het ministerie te leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar zijn wij naar op zoek?

Voor het West Wing-jaar 2023-2024 zoeken wij 48 nieuwe trackleden! Ben jij een student of young professional (tot 30 jaar) en ben je bereid je 6-8 uur per week in te zetten voor The West Wing, evenals om de twee weken naar Den Haag te reizen? Lees dan verder!

  • Enthousiasme voor Nederlands buitenlandbeleid: het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft The West Wing de opdracht om met creatieve en onbevangen ideeën te komen voor haar beleid middels praktische adviezen? Zit jij vol enthousiasme om hieraan bij te dragen?

  • Samenwerken: functioneer jij goed in een groep? Met twaalf anderen met verschillende talenten en diverse achtergronden werk jij een jaar lang samen! Kun jij goed je mening uiten, maar ook goed naar anderen luisteren? 

  • Creatief, proactief en kritisch: als lid van een jongerendenktank moet je creatief en kritisch zijn over complexe vraagstukken en oplossingen! Durf jij je stem te laten horen?

  • Brede maatschappelijke betrokkenheid: The West Wing wil graag in verbinding staan met alle jongeren in Nederland, om zo echt de stem van jongeren in het buitenlandbeleid te vertegenwoordigen. Heb jij hier ideeën voor en wil jij naast het meeschrijven aan het beleidsadvies ervoor zorgen dat The West Wing in verbinding staat met de samenleving, bijvoorbeeld door het co-organiseren van activiteiten?

Waar zul je gedurende het jaar mee bezig zijn?

The West Wing is in het leven geroepen met als doel om jongeren te betrekken bij de vorming van het buitenlandbeleid. Elk jaar doen verschillende directies mee, zodat leden inzicht krijgen in verschillende regio's en thema's van het buitenlandbeleid. In het aankomende West Wing-jaar zullen beleidsvragen gesteld worden door de volgende directies: Directie Sub-Sahara Afrika (DAF), Directie Azië en Oceanië (DAO), Ambassade Costa Rica en Ambassade Tanzania.

Floris 01.jpg

Directie Sub-Sahara Afrika (DAF)

Sepehr 03.jpg

Directie Azie en Oceanie (DAO)

Annelie 03.jpg

Ambassade
Costa Rica

Erik 03.jpg

Ambassade
Tanzania

Aanmeldingsprocedure

De aanmeldingsprocedure bestaat uit twee verschillende rondes. De eerste ronde is de brievenselectie waarin we je vragen een vragenformulier in te vullen met vragen over je motivatie en welke track je voorkeur heeft. Stuur vervolgens je CV naar ons per mail (commissie@thewestwing.nl). De deadline voor de aanmeldingen is 10 september 23:59 uur. Indien je op basis van je motivatie en CV wordt geselecteerd, nodigen we je uit voor de selectiedag. Deze zal fysiek plaatsvinden op 22 september. De exacte tijden zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

Digitale Informatieavond

Op de informatieavond kun je meer te weten komen over The West Wing, de tracks van dit jaar en de activiteiten. Net zoals vorig jaar zal de informatieavond weer digitaal plaatsvinden op 5 september 2023. 

Je kunt je via deze link aanmelden voor de informatieavond!

Meld je aan als tracklid!

Bedankt voor je aanmelding!

Vergeet niet je CV naar ons te sturen per mail (commissie@thewestwing.nl)

bottom of page