Brussel-reis 2017-2018

Op vrijdag 20 april brachten de leden van The West Wing een bezoek aan Brussel om inspiratie op te doen voor het maken van strategisch en innovatief beleidsadvies. 

 

's Ochtends werden we welkom geheten op de Permanente Vertegenwoordiging bij de EU (PV EU) door ambassadeur Robert de Groot en gingen we in gesprek met Maryem van den Heuvel, ambassadeur in België. Hierna vonden er interactieve sessies plaats tussen de leden van onze vier tracks met verschillende beleidsmedewerkers van de PV EU. 

 

Na de lunch hadden we de eer om met Tony Agotha, de communicatie adviseur van het Kabinet Timmermans van de Europese Commissie, te spreken. Vervolgens werd het onderwerp 'Europese defensiesamenwerking' aangesneden met Timo S. Koster, NAVO Directeur Defensiebeleid en middelen, en Joanneke Balfoort, ambassadeur Politiek en Veiligheidscomité bij de EU.

Tot slot bezochten we de Europese Commissie voor een ontmoeting met Paweł Świeboda, plaatsvervangend hoofd van het European Political Strategy Centre, de in-house denktank van de Europese Commissie.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020-2021 The West Wing

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Rijnstraat 8, Den Haag