Brussel-reis 2018-2019

In februari bezocht The West Wing Brussel om in gesprek te gaan met verschillende stakeholders en daarmee de beleidsvoorstellen verder te ontwikkelen. Naast activiteiten met alle trackleden van The West Wing samen – met de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland en de European Political Strategy Centre – had iedere track een apart programma. 

De DDE/DSO-track sprak met verschillende organisaties over de implicaties van de Future of Work, zoals Directoraal-Generaal Internationale Samenwerking en Ontwikkeling van de Europese Commissie, de Future of Work-taskforce van de Amerikaanse Kamer van Koophandel en de denktank European Trade Union Institute. 

 

De vraag over hoe om te gaan met een hernieuwd buitenlandbeleid van Amerika stond centraal voor de DWH/DMM-track. In Brussel ging de track in discussie met Mark Libby, plaatsvervangend ambassadeur bij de U.S. Mission to the EU. Daarnaast bezochten de DWH/DMM trackleden de denktank German Marshall Fund to the United States, waar het sprak met Lindsay Gorman en Laura Groenendaal, en de Amerikaanse Kamer van Koophandel. 

 

De IMH-track had uitdagende discussies over internationale handel en nieuwe technologieën in de Belgische hoofdstad. Veel nieuwe inzichten werden opgedaan tijdens het gesprek met de Nederlandse diplomaat Dirk Klaassen, maar ook tijdens de discussies met Nicholas Hodac (IBM Europe) en Erik van der Marel (denktank ECIPE). 

 

De betrokkenheid van de Europese Unie in Golf-regio liep als een rode draad door het programma van de DVB-track in Brussel. De track stak tijdens een gesprek met Annemarie van der Heijden (EEAS) en Bruno Lete (GMF) veel op over de inzet van de EU op het gebied van ontwapening in de regio. Het perspectief van de NAVO op dit onderwerp kwam naar voren toen de track in discussie ging met Marisa Gerards (Nederlandse Permanente Vertegenwoordiger bij de NAVO) en vice admiraal Ben Bekkering. 

 

Al met al hebben de leden van de tracks van The West Wing veel nuttige inzichten opgedaan in de Belgische hoofdstad. Deze ideeën zullen worden meegenomen nu de eindpresentaties van de beleidsvoorstellen langzaam in zicht beginnen te komen.  

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020-2021 The West Wing

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Rijnstraat 8, Den Haag