Informatieavond 2018-2019

Op woensdagavond 12 september stond het nieuwe The West Wing-jaar dan eindelijk voor de deur. In een overvolle zaal op het ministerie van Buitenlandse Zaken werden honderd geïnteresseerde studenten en young professionals door het bestuur ontvangen voor de informatieavond van The West Wing. 

 

Het was een drukte van jewelste toen voorzitter Floris van der Laan de informatieavond afsloot en het bestuur en de geïnteresseerden zich verplaatsten naar de aansluitende borrel. Om de trackleiders heen verzamelden zich kleine groepjes potentiële ‘West Wingers’ die alles wilden weten over de tracks die hun interesse genoten.

 

Ook Fennigje Hinse, senior-beleidsmedewerker bij Directie Westelijk Halfrond, kreeg naderhand veel vragen van de aanwezigen. Eerder op avond had zij, als medeoprichtster van The West Wing, de missie en visie van de denktank uiteengezet en een korte presentatie gegeven over historie van The West Wing.

 

Even daarna sprak Esther Jansen, DWH-tracklid van The West Wing 2017-2018, over haar ervaringen tijdens het vorige The West Wing-jaar. Vol enthousiasme benadrukte Esther dat The West Wing haar leden veel te bieden heeft. Naast het opdoen van ervaring met het schrijven van beleid, stelde zij, biedt de denktank ook de mogelijkheid om interessante evenementen te bezoeken en ambitieuze studenten en young professionals te ontmoeten.

 

Tot slot spraken de trackleiders – Lisa Rietveld (DWH/DMM), Kay de Jonge (DVB), Andrew van Olst (DDE/DSO) en Anniek Barnhoorn (IMH) – over de beleidsvragen die door verschillende directies zijn voorgelegd aan The West Wing. Kort en bondig lichtte elke trackleider toe wat toekomstige trackleden kunnen verwachten wanneer ze zich aanmelden, en worden geselecteerd, voor een bepaalde track.

 

Na deze informatieve presentaties kwam de informatieavond ten einde. De meeste aanwezigen bespraken naderhand, onder het genot van een drankje, hun interesse voor bepaalde tracks en speculeerden al over de aanmeldingen en de Selectiedag – die twee weken later zou plaatsvinden.   

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020-2021 The West Wing

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Rijnstraat 8, Den Haag