Bestuur 2020-2021

 Het West Wing-bestuur zet zich een heel jaar lang in voor de werving, selectie brainstormsessies, verschillende evenementen en het contact tussen de leden en het ministerie van Buitenlandse Zaken. In hun taken worden de bestuursleden ondersteund door de stagiaires en beleidsmedewerkers van de verschillende directies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Het bestuur bestaat uit een voorzitter, vicevoorzitter interne zaken, vicevoorzitter externe zaken en één trackleider per beleidsvraag. Voor het West Wing-jaar 2020-2021 zijn er 4 beleidsvragen en dus 4 trackleiders. We staan altijd open voor suggesties, ideeën, mogelijkheden tot samenwerken en input voor onze beleidsvragen. Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar info@thewestwing.nl of ons benaderen via LinkedIn.
 

Lauren Boot (Voorzitter)

"Na het afronden van mijn bachelor Fiscaal Recht aan de Universiteit Leiden ben ik op dit moment bezig met het afronden van mijn master Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit. Na mijn stage bij de Economische Afdeling van de Nederlandse Ambassade te Washington D.C. heb ik vorig jaar deelgenomen aan de West Wing als eindredacteur bij de track DVB/EAB. Het leukste aan mijn deelname aan de West Wing vond ik om in een nieuw dossier te duiken en in korte tijd expert te worden op dat gebied.  Ik heb ontzettend veel zin om dit jaar samen met een groep enthousiaste young professionals en studenten de stem van jongeren binnen het ministerie te vergroten!"

Emmeke van der Velde (Vicevoorzitter)

"Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn studie Liberal Arts & Sciences aan Erasmus University College met een double degree in Business en International Relations & Political Sciences. Ervaringen zoals mijn deelname aan het Unicef Jongerenpanel en mijn studie semester in Hong Kong hebben mijn maatschappelijke en politieke interesse verder ontwikkeld waardoor ik het ontzettend leuk en interessant vind om komend jaar Vicevoorzitter te zijn in bestuur van The West Wing. Ik ben van mening dat de brug die The West Wing bouwt tussen het Ministerie van Buitenlandse Zaken en jongeren in Nederland iets heel unieks is en ik heb zin om hieraan bij te dragen komend jaar!"

Ruud van der Kant (Trackleider JAK)

"De laatste jaren heb ik me ondergedompeld in de internationale economie en handel. Na stage te hebben gelopen op de Nederlandse Ambassade in Peru, heb ik mijn masterscriptie geschreven over de gevolgen van handel op de ontwikkelingseconomie van dit land. De vraag over hoe we in Nederland het handelsbeleid beter kunnen laten aansluiten op de Sustainable Development Goals, biedt in mijn ogen een geweldige kans om impact te maken met de creatieve blik van jongeren. Sinds april 2020 volg ik een traineeship bij Gemeente Den Haag, waardoor het komende jaar voor mezelf een leuke afwisseling wordt tussen mijn werk en the West Wing. Hopelijk mogen we dit jaar nóg meer young professionals verwelkomen om mee te denken aan het Nederlandse buitenlandbeleid!"

Nina Ruijfrok (Trackleider MOS)

"Ik heb recent mijn bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap afgerond en begin aan de master internationale bestuurskunde in Rotterdam. Tijdens mijn bachelor heb ik meermaals ervaring opgedaan met besturen en internationale projecten, waarbij ik mijn interesse in het besturen en het oplossen van complexe, internationale vraagstukken heb ontdekt. De kers op de taart was daarbij een onderzoeksproject in St-Petersburg, waarbij ik ontzettend gefascineerd raakte door Rusland en haar cultuur. Dat we dit jaar mogen gaan samenwerken met de ambassade in Moskou vind ik daarom een ontzettend interessante uitdaging. Ik kijk er naar uit om komend jaar met een gemotiveerde groep aan de slag te gaan om een mooi beleidsadvies te schrijven, waarbij we hopelijk een goede bijdrage kunnen leveren aan dit ingewikkelde vraagstuk!"

Isabel Louhenapessy (Trackleider MAP)

"Ik heb mijn bachelors International Studies en Rechtsgeleerdheid afgerond en ik start in september met de master Law and Politics of International Security. Tijdens mijn studie heb ik me voornamelijk gespecialiseerd in human security, het Midden Oosten en humanitair recht. Ik ben dan ook enorm enthousiast over de beleidsvraag gesteld door de regionale Nederlandse ambassades over Noord-Mozambique. Ik vind het belangrijk dat mijn generatie een kans krijgt om hun kennis en expertise toe te passen op actuele veiligheidsvraagstukken en ik kijk uit naar een heel bijzonder en leerzaam jaar!"

Colin Tibben (Trackleider DIE)

"Ik studeer International Relations & Organizations aan de Universiteit Leiden, en International Business Administration aan de VU Amsterdam. Ik heb altijd al een passie gehad voor alles wat met internationale politiek en macro-economisch beleid te maken heeft. Het afgelopen jaar was ik zelf deelnemer van de West Wing, en heb ik meegewerkt aan een ontzettend tof voorstel om de economie van Venezuela weer op gang te brengen: een pittige casus, maar wel één waaraan ik met ongelooflijk veel plezier heb gewerkt! Naast mijn studie werk ik als barman in een strandtent. Ik kijk ernaar uit om komend jaar aan de slag te gaan als trackleider!"

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020-2021 The West Wing

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Rijnstraat 8, Den Haag