Aanmelding en selectie

Informatieavond

 

Dit jaar zal de informatieavond digitaal plaatsvinden op maandag 7 september van 19:00 - 20:30. Tijdens de informatieavond zal lidmaatschap aan de West Wing verder worden toegelicht en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. 

 

Invulling van een West Wing-jaar

De hoofdactiviteiten van een West Wing-jaar bestaan uit brainstormsessies, welke tweewekelijks plaatsvinden, en een maandelijkse activiteit. De jaarplanning voor het jaar 2020/2021 vind je hier. Tijdens de brainstormsessies discussieer je samen met je medetrackleden over het gekregen vraagstuk en werk je toe naar het schrijven van een beleidsadvies. De maandelijks activiteiten variëren van inhoudelijke gesprekken met experts en het bezoeken van relevante instituties tot het aanleren van bepaalde skills zoals presenteren of schrijven. 

 

Aanmelding & Selectie

De aanmeldingsprocedure voor het West Wing-jaar 2020/2021 zal bestaan uit twee verschillende rondes. De eerste ronde is de brievenselectie waarin we graag, naast je CV, een motivatiebrief ontvangen van maximaal 1 A4. Tevens ontvangen we graag in een apart document in maximaal 15 zinnen jouw antwoord op de volgende vraag: ‘Welk dossier van het Nederlandse buitenlandbeleid zou jij graag willen aandragen bij The West Wing en waarom?’’. De deadline voor aanmeldingen is vrijdag 11 september.

Indien je op basis van je motivatiebrief en CV wordt geselecteerd nodigen we je uit voor de selectiedag. Deze zal fysiek plaatsvinden op 25 september 2020 op het ministerie van Buitenlandse Zaken. De selectie zal 1,5 uur in beslag nemen en zal, vanzelfsprekend, volledig conform de RIVM-richtlijnen zijn. De volgende tijden zijn gereserveerd voor de volgende tracks:

09:30 - 11:00 - MOS

11:30 - 13:00 - DIE

14:00 - 15:30 - JAK

16:00 - 17:30 - MAP

 

Ben je uitgekozen voor de selectiedag maar heb je (lichte) verkoudheidsklachten zoals een loopneus, keelpijn of hoesten? Kom dan onder geen omstandigheden naar het ministerie! Contacteer ons bij gezondheidsklachten om de mogelijkheden te bespreken.

 

The West Wing en corona

 

Interactieve brainstormsessies met medetrackleden dragen in hoge mate bij aan de kwaliteit van een West Wing-jaar. Om deze reden is er gekozen om de meeste West Wing activiteiten fysiek te laten plaatsvinden. Met de huidige maatregelen betekent dit dat de tweewekelijkse brainstormsessies, conform de RIVM-richtlijnen, op de gebruikelijke manier zal geschieden in het centrum van Den Haag. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020-2021 The West Wing

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Rijnstraat 8, Den Haag